20 Nov

Streama film till Apple TV

För ett tag sedan köpte jag en Apple TV. Har inte jailbreakat den ännu. Men tvekar på om jag ens behöver göra det. Anledningen till att jag i så fall vill göra det är att det är bökigt att konvertera massa filmer in till iTunes för att kunna se dom på Apple TV. Det finns dock sätt att gå runt det utan att jailbreaka med hjälp av appar till sin iPhone eller iPad.

Jag har testat tre appar som gör det möjligt att streama filmer i flera format från datorn via iPaden/iPhonen och Airplay till Apple TV.

Apparna jag testat är:

PLEX

Plex är den appen jag tycker fungerar bäst och är snyggast. För att få det att fungera installerar man Plex Media Server på sin dator. Fungerar på både Mac och PC. Sedan installerar man Plex appen i sin iPhone eller iPad (38kr). I Plex Media Server väljer man en mapp där man valt att lägga sina filmer. Plex hittar automatiskt filmomslag, filmtitel och filmbeskrivning.

Öppnar man appen i sin iPhone/iPad visas hela ditt filmbibliotek snyggt med omslag och det är bara att välja vilken film som ska visas på Apple TV.

Efter alla de appar jag testat har jag valt att använda Plex. Läs här under om de andra apparna och vilka brister de har och varför jag valt bort dem.

Screenshot

 

BOXEE

Boxee-appen som även har den egna mediaspelare Boxee box går att använda ihop med Apple TV. Dock finns bara appen till iPad och inte iPhone vilket är ett minus.

Boxee-appen fungerar på liknande sätt som Plex. Man installerar Boxee Media Manager på sin dator. Fungerar på Både PC och Mac den också. Sedan väljer man vart den ska hämta filmerna. I iPad-appen hittar den inte omslag och beskrivning automatiskt, den hittar det inte alls faktiskt, inte ens filmnamn. Detta gör att det inte blir lika snyggt presenterat i appen.

En annan nackdel med Boxee-appen är att man inte kan låsa iPaden eller göra något annat på iPaden samtidigt som man kollar på en film. Då dör filmen. Detta kanske fixas i någon uppdatering snart. Men på grund av detta och att den inte hittar omslag automatiskt gör att den går bort. I övrigt har Boxee snyggt gränssnitt.

Screenshot

 

VLC STREAMER

VLC Streamer finns till både iPad och iPhone. Priset ligger på 15 kronor. Denna appen är mycket enklare än de två andra. Här snackar vi inte snyggt och filmomslag osv.

Även här installerar du en media manager på din dator. Genom appen kan du sedan leta efter filmer från hela din dator. Inte bara i utvalda mappar. Du kan också ladda över filmerna till din iPad eller iPhone. Vilket kan vara bra om man vill ha med sig filmer i andra format på resan. Denna appen passar bättre för just offline-filmer på resan i flertalet format istället för att presentera sitt film-bibliotek på ett snyggt sätt och sedan köra upp det på Apple TV.

Screenshot

 

 

Postat i: Apple TV, Film, iPad, iPhone

15 kommentarer

Kommentera